Sosyal medya üzerinden iletişim kuran ve motosikletlerini çalan şebekenin peşine düştüler.
İSTANBUL’da hırsızlık şebekesi tarafından motosikletleri çalınan mağdurlar, sosyal medyadan mesajlaşarak bir araya geldi. Adım adım güvenlik kamerası görüntülerini toplayıp şikayetçi olan mağdurlar, motosikletlerini çalanların bir an önce yakalanmasını ve motosikletlerinin kendilerine verilmesini istiyor.
İstanbul’un çeşitli semtlerinde hırsızlık şebekesi üyeleri tarafından motosikletleri çalınan mağdurlar, sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya geldi. Hırsızlık mağdurları, hırsızların özellikle satılık motosiklet reklamlarının motive olduğunu belirtiyor. Almak bahanesiyle motosikletleri görmeye geldiklerini söyleyen mağdurlar, şebeke üyelerinin tamamının yan teknik kullandığını ve motosikletleri çaldıktan sonra başkalarına satmaya çalıştığını söylüyor. Hırsızlık çetesi üyelerinin yakalanmasını isteyen mağdurlar, motosikletlerinin bir an önce kendilerine verilmesini istiyor.
Avcılar’a bağlı Mustafa Kemalpaşa Mahallesi’nde oturan Medet Görkem Kaya, nisan ayında 34 EBH 053 plakalı motosikletini internette satışa çıkardı. İlanı gören ve motosikleti almak isteyen kişi daha sonra Kaya ile buluşma noktasına geldi. Zanlı motosikleti alarak kaçtı. Medet Görkem Kaya ve arkadaşları onu yakalayarak polise teslim etti. Zanlı yakalanmasına rağmen motosiklete ulaşılamadı. Emniyete teslim edilen zanlı, sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı. Medet Görkem Kaya, olayın ardından sosyal medya üzerinden motosiklet hırsızlığı mağdurları ile bir araya geldi. motosikletinin çalındığı anın güvenlik kamerası görüntülerini topladı.
500 bin TL’lik motosikleti çalınan Görkem Kaya, “Çok kalabalıklar. Şu an sadece Mehmet Bolat isimli kişiye ulaşabildik. Kabul ediyorlar, reklamların ortasında motorlara bakıyorlar. gasp et.Gerekirse ellerinden silah çekip öyle kaçarlar.Zorla korkutmaya çalışırlar.Buralara kadar geldik.Kamera kayıtları her şey.Sonra tekrar iletişime geçerler.Sonra millet motorları çalıyor tekrar iletişime geçiyorlar motorları yine para karşılığı bize satıyorlar geri vermeye çalışıyorlar hiç bir dertleri yok ses kayıtları telefon görüşmeleri aktif onlar Muhtemelen sahte kimlikler kullanın ve yakalanmayın.Günde iki motor çalıyor.Bunlar bir nevi ağlardır.Bunlardan birini yakalarsanız, çevreden ulaşabilirseniz tahminen birçok kişi motoru bulacaktır. Yüzlerce kişi benimle iletişime geçti. Bu kişilerin hepsi mağdur ve hepsi aynı kişi tarafından çalındığını söylüyor” dedi.
“MOTOSİKLETİM ÇALIŞTIĞIM FİRMANIN PARKINDAN ÇALINDI” Bir diğer mağdur olan Berkay Çamaz’ın 200 bin TL değerindeki motosikleti çalındı. Berkay Çamaz, “7-8 ay önce çalıştığım şirketin otoparkından motosikletim çalındı. Gürpınar Polis Karakolu’nda ifadem var. Hiçbir şekilde dönüş yapılmadı. Cuma günü kuzenimin motoru çalındı. çalanların isimleri aynı.Polis takip etmediği için biz de kendi imkanlarımız ile takip ettik.İsim ve lakaplarımız aynı. Motosikletle güvenliğe girerek başlarına kask takarak gidon kilidini kırdılar ve alıp götürdüler. Gürpınar Polis Karakolu’nda tutanağım var, belgeler var. Ancak tarafıma hiçbir şekilde cevap verilmedi.” dedi.
“POLİS GRUPLARI İLE MOTOSİKLETLERİMİZİ ARIYORUZ”
Sarıyer’den Ramazan Bayramı öncesi motosikleti çalınan Kürşat Taşdemir, “Kişi motora bakmaya geliyor cins tayin edeyim diyor. O sırada biniyor. Motoru alıp gidiyor. Şu anda 450 bin TL civarında maliyeti var. Güvenlik kameraları, dakikaları, her şeyimiz var” dedi. Motosikletini çaldıran Hakan Gökçe, “Bu tür polis ekipleriyle bir araya toplanıp motosikletlerimizi arıyoruz. Şahıslar aynı. Şahıslar aynı ama nedense serbest bırakılıyor. karakollardan bize dönüş yok. Kendi imkanlarımızla bulmaya çalışıyoruz. Bisikletimizi paraya satmaya çalışıyorlar. Parayla kendi bisikletimizi almak zorundayız.” “Kimse motorumuzu bize geri vermiyor. Bunun cezası var mı anlamıyorum. Adamın motoru çaldığı için 40-50 belgesi var” dedi.