Haber

Lüks Otelde Staj Yaparken Öldü: Soruşturmaya 11 Yıl Sonra Başladı

Fettah Tamince’nin sahibi olduğu otelde staj yaptığı sırada hayatını kaybeden Burak Oğraş’ın ailesi 11 yıldır adalet arıyor. HSK bunun üzerine Oğraş’ın şüpheli ölümünü araştıran yargı mensupları hakkında soruşturma başlattı.

HSK 11 yıl sonra harekete geçti

DW Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre;Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2011 yılında iş adamı Fettah Tamince’ye ait bir otelde staj yaptığı sırada şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Burak Oğraş’ın ölümüyle ilgili soruşturmada görev yapan hakim ve savcılar hakkında soruşturma başlattı.

Davada iddiaya konu olan olay, 9 Eylül 2011’de 16 yaşındaki Burak Oğraş’ın staj yaptığı otelin yurdunun önündeki boş havuzda cansız bedeninin bulunması üzerine meydana geldi. . Oğraş’ın ölümünün ardından başlatılan soruşturmada, dosyada yer alan 6 zanlının üzerinden geçen 11 yıl 3 ayda tutuklanan olmadı.

Zanlılar, olayın ardından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, ancak soruşturma dosyası halen açık. 2020 yılında dosyada yeni bir gelişme yaşandı ve savcılık, zanlılar FP ve CA hakkında tutuklama kararı verdi. Yurt dışında olduğu tespit edilen CA’nın süresi temin edilememiştir. eğer FP ise ‘kasıtlı öldürme’ tutuklanması için adliyeye sevk edildi. Mahkeme ise FP’ye yurt dışına çıkış yasağı getirip isim kontrolüyle serbest bıraktı.

Oğraş’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten dönemin Antalya Asayiş Şube Müdürü Nurullah Güler, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından Gülen örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılanarak cezaevine gönderildi. Dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü, olaydan 10 ay sonra emekli oldu ve otelde yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladı.

Kimer başvurusu sonrası soruşturma açıldı

Burak Oğraş’ın hayatını kaybeden babasının adalet mücadelesi yıllardır sürüyor. Peder Murat Oğraş, davayı yürüten hakim ve savcılar ile soruşturmayı yürüten kolluk kuvvetlerinin Gülen örgütüyle olan bağları hakkında suç duyurusunda bulundu. Dosyaya bakan hakim ve savcıların Gülen örgütüyle ilgili olarak soruşturulmasını talep eden Oğraş, durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) bildirdi.

Oğraş’ın CİMER’e yaptığı başvuru HSK’ya gönderildi. CİMER’den gelen yazı üzerine HSK, belge üzerinde çalışan hakim ve savcılar hakkında soruşturma başlattı. Murat Oğraş, soruşturmayı yürüten HSK Başmüfettişine ifade verdi.

“Etkili bir soruşturma yürütülmedi”

Oğraş, ifadesinde 11 yıl 3 aylık sürede aktif bir soruşturma yürütülmediğini ve delillerin incelenmediğini öne sürerek, belgenin askıda kaldığını savundu. Oğraş, oğlunun katillerinin de ortada olduğunu ve etkin bir soruşturma yürütülürse zanlıların suçlarını itiraf edeceklerini de belirtti.

HSK Başmüfettişliğine verdiği ifadede, Olay cinayetten çok intihar olarak gösterilmeye çalışıldı. İsimlerini tek tek bilmiyorum ama kasti veya ihmali ile olayın tahlilini engelleyen, soruşturmada görev alan herkesten şikayetçiyim.‘ söz konusu.

İfadesinin ardından konuşan baba Oğraş, HSK Başmüfettişinin belgeyi detaylı incelediğini belirterek, soruşturma belgesine bakan savcının taşındığını bildirdi.

Otelin sahibi bizi yönetenlerle yakın ilişkiler içindedir. Eskiden FETÖ elebaşını övüyordu. Bu yüzden daha ilk günden dosyanın kapatılması için çaba harcandı.‘İddiayı ortaya atan Oğraş, HSK Başmüfettişinden’ gerekeni yapacağızsözünü aldığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu